Gradilište Pelješkog mosta u ponedjeljak 25. svibnja 2020 godine. posjetila je delegacija Vlade Republike Hrvatske predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom europskih fondova Markom Pavićem i predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem.

Premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te je izjavio kako Pelješki most poprima svoje obrise i da će kad bude završen do kraja iduće godine, jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske. Ministar Oleg Butković je naglasio da početkom postavljanja rasponske konstrukcije mosta na kojem radi 600 radnika projekt ide prema kraju a to su “sanjale mnoge generacije prije nas a mi smo privilegirani da ga gradimo”.

Predstavnici kineske kompanije CRBC-a koja gradi most, predvođeni Lu Shengwei, voditeljem ureda u RH, nisu krili zadovoljstvo posjetom hrvatskog državnog vrha gradilištu na Pelješcu te su poručili kako ulažu dodatne napore da bi se ispoštovao ugovoreni rok za završetak radova što je posljednjih mjeseci bilo otežano zbog pandemije virusa Covid-19.