RADI SE PUNOM PAROM
Donosimo najnovije snimke s gradilišta mosta Pelješac: Napredak u izgradnji i više je nego očit
Radnici tvrtke CRBC dosad su izveli više od 50 posto radova, u vrijednosti nešto većoj od milijardu kuna

Dok se za nekoliko dana očekuje sljetanje charter leta u Dubrovnik kojim će iz Kine stići 100 kineskih zavarivača koji će spajati čeličnu konstrukciju mosta, na gradilištu budućeg mosta Pelješac radovi teku ubrzanim tokom.

Prema podacima Hrvatskih cesta radnici tvrtke CRBC dosad su izveli više od 50 posto radova, u vrijednosti nešto većoj od milijardu kuna. Na najnovijim fotografijama fotoreportera Cropixa jasno se vidi napredak u izgradnji.

Naime, na nekim stupovima postavljene su potporne skele, montirana je čelična rasponska konstrukcija te je krenula izrada pilona.

Na ostalim stupnim mjestima u tijeku je vađenje tla iz pilota, betorniraju se naglavnice, ugrađuju se armaturni koševi te se betoniraju stupovi. Na gradištu je trenutno 28 elemenata čelične rasponske konstrukcije koji su početkom godine dopremljeni brodom iz Kine, a montaža će započeti po dolasku zavarivača iz Kine.

Ostali segmenti su još uvijek u kineskim pogonima i čekaju stručni pregled djelatnika Hrvatskih cesta. Trojica nadzornih inžinjera nedavno su otišli u Kinu i nakon što im završi 14-dnevna samoizolacija započet će pregled prvih 28 segmenata koji su završeni.

Nakon odobrenja obavljenih radova oni će biti ukrcani na brod i biti će poslani na Pelješac. Iz Kine u Hrvatsku treba stići još 136 elemenata čelične konstrukcije mosta.

www.Jutarnji.hr