U sklopu sastanka na vrhu Kina +16 u Dubrovniku u petak 12. travnja 2019. s tvrtkom HŽ Infrastruktura d.o.o., upraviteljem hrvatske željezničke infrastrukture potpisali smo Memorandum o razumijevanju o suradnji na projektu nizinske pruge na dionici Rijeka – Zagreb.
Memorandumom o suradnji na projektu nizinske pruge dogovorena je suradnja na projektu razvoja dionice nizinske pruge od luke Rijeka ili nove luke na području Rijeke do Zagreba. Memorandum su potpisali gospodin Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, i gospodin Lu Shan, predsjednik Uprave China Road and Bridge Corporationa. Kako bi uskladile i zajamčile aktivno napredovanje projekta, obje strane obvezale su se na to da će tijekom suradnje, odnosno tri godine od dana potpisivanja Memoranduma, uspostaviti zajedničku radnu skupinu koja će održavati redovite sastanke.
 
Iz HŽ Infrastrukture istaknuli su našu tvrtku kao vodeću građevinsku tvrtku u Kini i u svijetu, koja je u mogućnosti cijeloj željezničkoj industriji pružati usluge od projektiranja i izgradnje do stavljanja infrastrukture u promet te financiranja takvih projekata. Potpisivanjem Memoranduma dogovoreno je ćemo aktivno promovirati suradnju u području željezničkih projekata temeljenu na načelu zajedničke koristi i povjerenja te prijateljskog savjetovanja. Također je postignut konsenzus o povezivanju toga projekta s europskom mrežom željeznica velikih brzina te o uspostavi teretnog prijevoza odgovarajuće kvalitete iz luke Rijeka ili nove luke Rijeka, koja je predviđena u doglednoj budućnosti.