Photo: ‘We wish a happy Chinese New Year to a beautiful Komarna!’ The Chinese building the Pelješac Bridge have cleaned the beach in the place closest to the construction site.

Work on the Pelješac Bridge is progressing – they have recently moved from the sea to the surface. More than 600 workers who fit in well with the residents of Komarna work day and night. On their initiative, a cleaning action was conducted in place, writes HRT.

The pillars of the Pelješac Bridge grow like mushrooms after rain – both at sea and on land.

– Od toga su najviše napredovali stupovi na stupnom mjestu sedam i osam. Još radimo broj šest i devet i stup kopneni broj dva, on je stigao do kote na kojoj se već može montirati rasponska konstrukcija – rekao je Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Sve je to djelo ruku 620 radnika kineske kompanije, među kojima je oko 80 hrvatskih državljana.

– Imamo i slučajeva da se radi čak i 24 sata kako bi se postigla potrebna dinamika da radovi koji slijede ne kasne u početku – dodaje Šegedin.

I slobodne aktivnosti kineskih radnika su radne. Tako su se uključili u akciju čišćenja Komarne. Akcija je održana na plaži na koju je nedavno more izbacilo najviše otpada.

– Oni su se u potpunosti socijalizirali s našom malom zajednicom i na njihovu inicijativu organizirano je čišćenje mjesta – kaže Jasminka Brljević iz Komarne.

– Danas je u Kini običaj čistiti oko kuće i mi želimo čistiti i ovdje – kaže Cheng Yang, radnica CRBC-a na gradilištu Pelješkog mosta.

– Želimo da Komarna u kojoj živimo bude čista – dodaje njezina kolegica Zheng Huiting za HRT.

A živjet će ondje sve dok most prometno ne spoji kopno i Pelješac – što bi trebalo biti za godinu i pol.

Naš fotoreporter snimio je akciju čišćenja kao i veliki transparent na kojem stoji kineski i hrvatski natpis: ‘Lijepoj Komarni, želimo sretnu Kinesku novu godinu!’

www.Jutarnji.hr