Trenutačno se na našem najvažnijem infrastrukturnom projektu postavlja ograda za zaštitu od vjetra s obje strane mosta te zaštitna, odbojna ograda s unutrašnje strane

Pri kraju su radovi na Pelješkom mostu. Do kraja mjeseca svi radovi trebaju biti završeni, nakon čega slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole.

Trenutačno se na našem najvažnijem infrastrukturnom projektu postavlja ograda za zaštitu od vjetra s obje strane mosta te zaštitna, odbojna ograda s unutarnje strane. Unutar mosta postavljaju se revizijske staze, uređuje se odvodnja i postavljaju kabelske police za instalacije, a radi se i na hidroizolaciji inspekcijske staze.

U studenome su završeni radovi na lijevanju asfalta na oba kolnika mosta. Habajući sloj asfalta postavljat će se ovog mjeseca.

Počele su pripreme za tehnički pregled Pelješkog mosta, priprema se dokumentacija, a jedan njezin dio – poput projektne dokumentacije i izvedbenog projekta – već se šalje na preglede odnosno uvide.

Specifičnost projekta Pelješkog mosta jest i beton koji je ugrađen, a koji ima čvrstoću koja do sada nije realizirana ni i u jednom projektu ovakve vrste u Hrvatskoj, a isprojektiran je tako da osigura trajnost čelične nosive konstrukcije tijekom punih 105 godina… Puštanje u promet Pelješkog mosta i dijela pristupnih cesta do stonske obveznice planira se neposredno prije početka ljetne turističke sezone, negdje u lipnju 2022.

www.vecernji.hr