Radovi odlično napreduju: Pelješki most sve više poprima konačni izgled

Gradnja okomica na mostu je završena pa su sve snage kineskog izvođača radova usmjerene na smanjivanje razmaka između stupova

Pelješki most sve više poprima konačni izgled. Trenutačno se postavljaju čelične konstrukcije između betonskih stupova koji će napokon povezati dva dijela hrvatske obale na prometno odsječenom krajnjem jugu zemlje, piše HRT. Most bi u cijelosti trebao biti završen početkom iduće godine, a pristupne ceste nekoliko mjeseci poslije.

Gradnja okomica na mostu je završena pa su sve snage kineskog izvođača radova usmjerene na smanjivanje razmaka između stupova.

– Aktivnosti podizanja segmenata, pozicioniranja se paralelno odvijaju na svim središnjim stupnim mjestima, znači na svih šest središnjih stupnih mjesta, govori Ivica Granić, voditelj radova na montaži čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta- CRBC.

– Dosad je ugrađeno 69 segmenata koji su stigli iz Kine ukupne dužine 1051 metar što je oko 44 posto dužine samog mosta, rekao je Jaroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Podizanje rasponske konstrukcije mosta na najveći stup podsjeća na vaganje golemom klasičnom vagom, piše HRT. Dva dijela jednake težine na svoju se stalnu poziciju podignu za otprilike pola sata.

www.jutarnji.hr